Στήριξη της “20ης Εβδομάδας Διαδικτυακής Ενημέρωσης για τις Ρευματικές και Μυοσκελετικές Παθήσεις, 4-14 Μαΐου»

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου (ΑΣΚ) διοργανώνει για 20η συνεχή χρονιά την Ετήσια Εβδομάδα Ενημέρωσης για τις Ρευματικές και Μυοσκελετικές Παθήσεις. Στα πλαίσια πλήρους συμμόρφωσης με τα περιοριστικά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοιού/covid19, έχει αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα του στις νέες συνθήκες και θα θέσει σε εφαρμογή το αναθεωρημένο Σχέδιο Β’.

Βάσει αυτού, η εκστρατεία ενημέρωσης και διαφώτισης, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί μέσω του διαδικτύου με βασικό πυλώνα αφιερωμένο στην εβδομάδα το microsite που θα δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΚ και τους λογαριασμούς του Συνδέσμου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Tο δημιουργικό θέμα του microsite θα είναι «20η Εβδομάδα Διαδικτυακής Ενημέρωσης για τις Ρευματικές και Μυοσκελετικές Παθήσεις, 4-14 Μαΐου».

Κύριοι στόχοι της εβδομάδας με το σύνθημα «Don’t Delay, Connect Today: Time 2 Work – Μην Αργείς, Συνδέσου Τώρα: Ώρα για Εργασία» είναι:
 Η Ενημέρωση του κοινού ως προς την ικανότητα των ατόμων με ρευματοπάθειες να εργαστούν προς όφελος των ίδιων και του κοινωνικού συνόλου.
 Συνεργασία με όλούς τους αρμόδιους φορείς προς εφαρμογή των πολιτικών βάσει των οποίων θα δύναται τα άτομα να εργαστούν.
 Ενδυνάμωση και Εκπαίδευση των ρευματοπαθών για να εισέλθουν και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 05/05/2023

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 02/05/2023

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 28/04/2023

Πρόγραμμα – 12/04/2023

1.Έναρξη της Διαδικτυακής Ετήσιας Εβδομάδας τη Τρίτη 5 Μαΐου 2020, ώρα 11.00π.μ. με διαδικτυακές ομιλίες ή δημοσιεύσεις .

2.Διαδικτυακό Σεμινάριο/Webinar: Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα, Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, ώρα 5.00μ.μ. Διάλεξη και εξέταση ερωτήσεων κοινού.

3.Διαδικτυακό Σεμινάριο/Webinar: Οστεοαρθρίτιδα, Πέμπτη 7 Μαΐου 2020, ώρα 5:00μ.μ.
Διάλεξη Δρ. Σάββα Ψαρέλη και εξέταση ερωτήσεων κοινού.

4.Διαδικτυακό Σεμινάριο/Webinar: Ινομυαλγία, Σάββατο 9 Μαΐου 2020, ώρα 4:00μ.μ. Διάλεξη και εξέταση ερωτήσεων κοινού.

5.Διαδικτυακό Σεμινάριο/Webinar: Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ) Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, ώρα 4:30μ.μ. Διάλεξη και εξέταση ερωτήσεων κοινού.

6.Διαδικτυακό Σεμινάριο/Webinar: Διατροφή για τους ρευματοπαθείς, Τρίτη 12 Μαΐου 2020, ώρα: 5:00μ.μ. Διάλεξη και εξέταση ερωτήσεων κοινού.

7.Προβολή Παιδικού Παραμυθιού, για παιδιά με ρευματικές παθήσεις, 13 Μαΐου 2020, ώρα 5.00μ.μ

8. Εκδήλωση «Κολυμπώ για τον Συνάνθρωπο μου» Κυριακή 17 Μαΐου 2020, ώρα 10.00π.μ. εις μνήμη του Πανίκου Ιακώβου στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού.
*Θα διεξαχθεί σε περίπτωση άρσης των μέτρων περιορισμού που εξήγγειλε η κυβέρνηση, για την προστασία από την εξάπλωση το κορωνοιου/covid19

9.Έκστρατεία ψηφιακής ενημέρωσης.
 Έντονη εκστρατεία ενημέρωσης στα Μ.Μ.Ε. σε τηλεοπτική, ραδιοφωνική, έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, με συνεντεύξεις εκπροσώπων του ΑΣΚ και ρευματολόγων, δημοσιοποίηση άρθρων και ανακοινώσεων.
 Έντονη εκστρατεία ενημέρωσης μέσω των λογαριασμών του συνδέσμου στα Μ.Κ.Δ. (facebook & instagram)
 Έρευνα/ερωτηματολόγιο μέσω του facebοοκ, με θέμα την εργασία των ατόμων που έχουν διαγνωστεi με ρευματοπάθειες
 #Takethechallenge πρόσκληση στο λογαριασμό του ΑΣΚ στο facebook για ανάρτηση φωτογραφιών σε σχέση με την απασχόληση και χόμπι
 #Ifeelwellformyrd πρόσκληση στο λογαριασμό του ΑΣΚ στο facebook για ανάρτηση θετικών μηνυμάτων από άτομα με ρευματοπάθειες
 #rheumatismfitnesstime Video σωματικής άσκησης για ρευματοπαθείς

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.