Ο Σύνδεσμος

Ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου ιδρύθηκε το 1980 και, όπως και η επιστήμη και το επάγγελμα της ψυχολογίας, εξελίσσεται συνεχώς.

Από εκείνα τα πρώτα χρόνια που ακολούθησαν την επιστροφή των πρώτων ψυχολόγων από το εξωτερικό στη Κύπρο ως και σήμερα, ο Σύνδεσμος στηρίζει την ψυχολογία και την κοινωνία.

Ο Σύνδεσμος καλωσορίζει επαγγελματίες ψυχολόγους, που απασχολούνται εφαρμόζοντας τη ψυχολογική γνώση σε διάφορα πλαίσια, ακαδημαϊκούς, που διδάσκουν και ερευνούν θέματα ψυχολογίας, καθώς και φοιτητές, οι οποίοι οργανώνονται και συμμετέχουν ενεργά τόσο για να διαμορφώσουν την εκπαιδευτική και φοιτητική τους εμπειρία όσο και για να προσφέρουν στον Σύνδεσμο αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.

 

Όραμα

Όραμά μας είναι η ανάπτυξη, διαφύλαξη και διάδοση της
επιστήμης της ψυχολογίας στην Κύπρο.

 
 

 

 

Αποστολή

Αξίες

Με οδηγό τις αξίες μας

επαγγελματική δεοντολογία

διαφάνεια

συνεργασία

Πυλώνες Δράσης

Πληροφόρηση & ευαισθητοποίηση

Συμμετοχή και συνεισφορά σε θέματα που άπτονται της επιστήμης της ψυχολογίας για σκοπούς βέλτιστης πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου.

Προάσπιση επαγγέλματος

Προάσπιση των δικαιωμάτων της κοινότητας μας και διασφάλιση της εμπιστοσύνης του κοινωνικού συνόλου προς την επιστήμη της ψυχολογίας.

Επαγγελματική ανάπτυξη

Ανάπτυξη, στήριξη και παροχή ευκαιριών επαγγελματικής ανάπτυξης για ψυχολόγους.

Ενημέρωση

Έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση προς όλη την κοινότητα της ψυχολογίας.

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.