Σεμινάριο “Μέσα από τον ψυχαναλυτικό φακό: Ανασκόπηση κλινικού υλικού”, του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας Υγείας

Ο Κλάδος Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας Υγείας του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα

Μέσα από τον ψυχαναλυτικό φακό: Ανασκόπηση κλινικού υλικού

16 Δεκεμβρίου 2023
8:30-13:30
Αιθούσα UNESCO, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

——————————————————————————————————————–

09-12-2023 Έκτακτη Ανακοίνωση
Λόγω του ότι προέκυψαν κάποιες αναφορές σχετικά με τη δυσκολία πληρωμής, σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στη συμπλήρωση της αίτησης και αποστολή της στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Κλάδου (clinicalandhealth@cypsa.org.cy) μέχρι την Τετάρτη, 13|12|2023 και στη δια ζώσης πληρωμή στην αρχή του σεμινάριου.
*Δε θα γίνονται εγγραφές επί τόπου.*

——————————————————————————————————————-

17-11-2023 Επίσημη Ανακοίνωση

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Σύνοψη σεμιναρίου

Η παρουσία ενός επόπτη στην παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών έχει ζωτική σημασία για την αξιολόγηση του κλινικού υλικού μέσα από τον ψυχαναλυτικό φακό. Στο πρώτο μέρος αυτής της διαδικασίας, θα εξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους ένας επόπτης ακούει, παρατηρεί και αναλύει το κλινικό υλικό ενός ψυχαναλυτικού περιβάλλοντος.

Στο δεύτερο μέρος, θα εξεταστεί μια συγκεκριμένη κλινική περίπτωση, όπου θα παρουσιαστεί ένα κλινικό περιστατικό. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί μια προσομοίωση της εποπτείας μέσα από τον ψυχαναλυτικό φακό για να δείξουμε πώς ένας επόπτης αντιλαμβάνεται και αναλύει την κλινική περίπτωση σε ένα ψυχαναλυτικό πλαίσιο.

* Το σεμινάριο απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ειδικούς ψυχολόγους, κλινικούς επόπτες, και ειδικευόμενους ψυχολόγους.

Ομιλήτρια: Δρ. Γιάννα Ιωάννου, Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος, Κλινική Επόπτρια, ΚΕΣΥ και Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Θεματολογία

Η διαδικασία επιτρέπει στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τον ρόλο του επόπτη στην ψυχαναλυτική διαδικασία και να εξασκηθούν στην ανάλυση κλινικού υλικού μέσω της ψυχαναλυτικής προσέγγισης.

Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • Κατανόηση του ρόλου του επόπτη στην ψυχαναλυτική διαδικασία: Ο πρώτος στόχος είναι να δώσει στους συμμετέχοντες μια κατανόηση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ένας επόπτης στην κλινική ψυχοθεραπεία και στην αξιολόγηση του κλινικού υλικού.
  • Εξάσκηση στην ανάλυση κλινικού υλικού: Διευκολύνοντας την πραγματοποίηση προσομοίωσης εποπτείας, το εργαστήριο επιδιώκει να εξασκήσει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία ανάλυσης κλινικού υλικού με ψυχαναλυτική προσέγγιση.
  • Εφαρμογή θεωρητικών γνώσεων σε πρακτικό περιβάλλον: Μέσω της προσομοίωσης κλινικής περίπτωσης, οι συμμετέχοντες θα εφαρμόσουν τις ψυχαναλυτικές θεωρητικές γνώσεις τους σε ένα πρακτικό κλινικό περιβάλλον.
  • Αυτοί οι στόχοι θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν την ικανότητά τους να αναλύουν κλινικό υλικό μέσα από τον ψυχαναλυτικό φακό και να κατανοήσουν τη σημασία της εποπτείας στην ψυχοθεραπεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8:30 – 9:00Προσέλευση – Εγγραφές
9:00 – 9:15Καλωσόρισμα Συντονίστριες Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας Υγείας
9:15 – 11:00Μέρος Α: Η ψυχαναλυτική διαδικασία στην κλινική εποπτεία και ο ρόλος του επόπτηΗ ανάλυση κλινικού υλικού στο πλαίσιο κλινικής εποπτείας
11:00 – 11:30Διάλειμμα
11:30 – 13:00Μέρος Β: Προσομοίωση κλινικής εποπτείας και ανάλυση υλικού με τους συμμετέχοντες
13:00 -13:30Συζήτηση

Βρείτε τη ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 8/12/23, αποστέλλοντας την αίτηση και το έντυπο εγγραφής σας στο clinicalandhealth@cypsa.org.cy

Οι πληρωμές μπορούν να γίνονται μέσω τραπεζικής μεταφοράς με διευκρίνιση στην κατάθεση α) το όνομα σας και β) τίτλο σεμιναρίου
Bank of Cyprus
Account Name: SYNDESMOS PSYCHOLOGON KYPROY
Account Number: 357013709268
SWIFT BIC: BCYPCY2N
IBAN: CY74002001950000357013709268

—————————————————————————————————————

14-11-2023 Save the Date!

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα!
Μέχρι τότε, stay tuned!

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.