Αναγνώριση τεράστιας συνεισφοράς Ιδρυτικού Μέλους του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δρ Χαράλαμπος Τζιόγκουρος, Κλινικός ψυχολόγος και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου μεταβαίνει μετά από χρόνια προσφοράς στην επιστήμη της Ψυχολογίας στη συνταξιοδότηση. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν του, την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023. Η Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας παρευρέθηκαν και απευθύναν χαιρετισμό.

Ο Δρ Τζιόγκουρος υπήρξε, μαζί με άλλους συναδέλφους, η “πνοή” της δημιουργίας του, αφού ήταν μέσα στα ιδρυτικά μέλη, διετέλεσε αντιπρόεδρος του 1ου συμβουλίου και κατέχει το ρεκόρ του μακροβιότερου εώς και σήμερα στη θέση του Προέδρου με 11 χρόνια θητείας. Ο κ. Τζιόγκουρος ήταν μέσα στην ομάδα συναδέλφων όπου με δική τους πρωτοβουλία κατοχυρώθηκε νομικά το επάγγελμα του ψυχολόγου στην Κύπρο, συντάχθηκε και εκδόθηκε ο ∆εοντολογικός Κώδικας του Συνδέσµου Ψυχολόγων Κύπρου το 1982 και συνάμα οργάνωσαν πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων για την επιμόρφωση του κοινού και των ψυχολόγων. Και γι’ αυτό, το 2020 στα 40 χρόνια δημιουργίας του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου, ο Δρ Τζιόγκουρος έχει ανακηρυχθεί ομόφωνα επίτιμο μέλος του ΣΨΚ για τη συνολική συνεισφορά του στην ψυχολογία στην Κύπρο.

Επιπλέον, η βοήθεια που έχει δώσει ο Δρ Τζιόγκουρος σε εκατοντάδες νέους συναδέλφους ήταν καταλυτική. Αν είναι κάτι υπήρξε αδιαμφισβήτητα ο Δρ Τζιόγκουρος όλα αυτά τα χρόνια, τόσο μέσα απο τη δράση του στον Σύνδεσμο όσο και απο το έργο που έχει αφήσει στο εργασιακό του περιβάλλον, είναι πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους που διάλεξαν να σπουδάσουν και να εργαστούν ως ψυχολόγοι έχοντας τον, ως πρότυπο. Ένα πρότυπο για το ήθος, τη δοτικότητα, και την εργατικότητα. 

Ως ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης της συνεισφοράς, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου θα ήθελε να απευθύνει ένα τεράστιο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των ψυχολόγων για όσα έχει προσφέρει και να συνεχίσει να μας εμπνέει και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές του έργου του.

Ευχόμαστε στον Δρ Τζιόγκουρο, ευχόμασε μια ήρεμη και παραγωγική συνταξιοδοτική περίοδο.

Τέλος ανακοίνωσης.

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.