Συνδιοργάνωση συνεδρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

Το Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων σας προσκαλούν στις 28/2/2024 σε ημερίδα που αφορά τις κοινωνικές προεκτάσεις των αόρατων αυτών παθήσεων. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο χώρο του ΤΕΠΑΚ. Η ημερίδα μοριοδοτείται με 4,2 Διεθνείς Μονάδες Συνεχούς Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου.

Τετάρτη 28/02/2024, 9:00πμ-2:30μμ

Η ημερίδα θα έχει ως κύριο θέμα τα βιώματα ασθενών με σπάνιες παθήσεις και τις κοινωνικές τους προεκτάσεις. Αυτά τα θέματα πιστεύουμε ότι είναι σημαντικά για ψυχολόγους που ίσως εργάζονται σε πλαίσια παροχής υπηρεσιών σε ασθενείς ή φροντιστές σπάνιων παθήσεων αλλά και γενικά για τη κατανόηση των κοινωνικών και συναισθηματικών αναγκών των ασθενών εώς στόχο την ανάδειξη της συμπεριληπτικότητας στις παροχές ψυχολογικών υπηρεσιών.

Πρόγραμμα για Ημερίδα Σπάνιων Παθήσεων 28/2/24

8:30-9:00 Προσέλευση και δήλωση συμμετοχής

9:00-9:20: Ομιλίες από Υπ. Υγείας, Πρύτανη ΤΕΠΑΚ, Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων

Session 1

9:20-11:20: Round table & συζήτηση σε Panel – Βιώματα ασθενών

Συντονίζει την επιστημονική συζήτηση στο πλαίσιο ιατρικών θεμάτων ο Σπύρος Πολυβίου, Διοικητικός Λειτουργός Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων και στο πλαίσιο κοινωνικών θεμάτων η Μαρίνα Παύλου, Κοινωνική Λειτουργός Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Εκπροσωπούνται άτομα με Μυασθένεια (3), Θαλασσαιμία (1), Ναρκοληψία (1), και Huntington (1).

Διάλειμμα για καφέ και σνακ: 11:20-12:00

Session 2

12:00-12:40: Αόρατες Ασθένειες: Αναγνωρίζω, Αποδέχομαι, Συμπεριλαμβάνω – Μαρίνα Παύλου, Κοινωνική Λειτουργός Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

12:40-13:00: Ψυχολογικό αντίκτυπο για τα άτομα με σπάνιες παθήσεις – Δρ. Άγγελος Κασσιανός, Λέκτορας Ψυχολογίας Υγείας Τμήματος Νοσηλευτικής, ΤΕΠΑΚ

13:00-13:20: Εισαγωγή με ειδικά κριτήρια, ακαδημαϊκές διευκολύνσεις και παροχές στο ΤΕΠΑΚ- Γεωργία Φράγκου, Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος, Λειτουργός Κέντρου Φοιτητικής Ανάπτυξης ΤΕΠΑΚ

13:20 -14:30: Λογοθεραπεία, εργοθεραπεία και φυσιοθεραπεία στις σπάνιες παθήσεις, Μαρίνα Χαραλάμπους, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό Τμήματος Αποκατάστασης ΤΕΠΑΚ, Όλγα Βαρναβίδου, Εργοθεραπεύτρια, & Δημήτρης Σωκράτους, Ανώτερος Φυσιοθεραπευτής Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και Υποψήφιος Διδάκτωρ Τμήματος Αποκατάστασης ΤΕΠΑΚ.

Q&Α 14:30-15:00

Διάλειμμα για ρόφημα και σνακ: 15:00-15:30

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://shorturl.at/mqAOQ

Το πρόγραμμα ενδέχεται να δεχτεί αλλαγές. Άλλες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα!

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.