ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αναβάλλεται το σεμινάριο “Εισαγωγή στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία”

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ, ΛΟΓΩ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΤΑΔΙΟ.

——————————————————————————————————————————————————————————

Ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο «Εισαγωγή στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία» με εισηγητή τον Δρ. Φραγκίσκο Γονιδάκη.Το σεμινάριο στηρίζει το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η Σχολή Επιστημών του Πανεπιστημίου UCLan Κύπρου και το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/03/2020 και υπολογίζεται να έχει συνολική διάρκεια 5 ώρες. Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν ειδικοί ψυχολόγοι από εφαρμοσμένους κλάδους, όπως Σχολικής Ψυχολογίας, Κλινικής Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και φοιτητές αυτών των εφαρμοσμένων μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Περιγραφή:
Στόχος του σεμιναρίου αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φοιτητών μεταπτυχιακών προγραμμάτων εφαρμοσμένης ψυχολογίας, όπως και των ειδικών ψυχολόγων, στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία (ΔΣΘ), μια θεραπεία η οποία δημιουργήθηκε από την καθηγήτρια ψυχολογίας στο University of Washington, Dr Marsha Linehan, τη δεκαετία του 1990, εξαρχής για αντιμετώπιση των ασθενών με Οριακή/ Μεταιχμιακή Διαταραχή Προσωπικότητα και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των ατόμων που εμφάνιζαν αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Κατά το σεμινάριο θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το πως η ΔΣΘ στοχεύει στα χαρακτηριστικά της Μεταιχμιακής Διαταραχής Προσωπικότητας και ποιες οι βασικές αρχές και δόμηση αυτής της θεραπείας. Τέλος, μέσα από την ανάλυση περίπτωσης, θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν την εφαρμογή αυτής της θεραπείας.

Οι συμμετέχοντες μέσα από θεωρητικές παρουσιάσεις και ανάλυση περίπτωσης θα έχουν τη δυνατότητα:

  • να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση των αναγκών των ατόμων με Μεταιχμιακή Διαταραχή Προσωπικότητας.
  • να εμπλουτίσουν τις γνώσεις σχετικά με την ανάγκη για θεραπεία πρότυπο.

Εισηγητής: Δρ Φραγκίσκος Γονιδάκης, Ψυχίατρος
Ο Φραγκίσκος Γονιδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς. Έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, στην Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και στην Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία. Είναι υπεύθυνος της Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής της Α΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Οι επιστημονικές του δραστηριότητες εστιάζονται κυρίως στην Διαπολιτισμική Ψυχιατρική στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και στην ψυχοθεραπεία. Εκτός από το κλινικό και ερευνητικό του έργο έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εκπαίδευση και εποπτεία ειδικών της ψυχικής υγείας στην αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σε ποιους απευθύνεται το εργαστήριο:

  • Εφαρμοσμένους Ειδικούς Ψυχολόγους
  • Μεταπτυχιακούς φοιτητές εφαρμοσμένων προγραμμάτων Ψυχολογίας

Συμμετοχή: Ο αριθμός των συμμετεχόντων στις εξειδικευμένες καταρτίσεις ανέρχεται στα 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Με την ολοκλήρωση των καταρτίσεων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου. Το σεμινάριο μπορεί να αποτελέσει το αρχικό μέρος της συνολικής εκπαίδευσης στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία.

Χώρος: Σπίτι του Εθελοντή, Κοκκινοτριμυθιά

Κόστος:
Μέλη του ΣΨΚ: 50 ευρώ
Μη μέλη του ΣΨΚ**: 80 ευρώ

** Για όσα μη μέλη, θα ήθελαν να εγγραφούν στον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου, η καταληκτική ημερομηνία για παραλαβή της αίτησης είναι 20|03|2020. Οποιαδήποτε εκπρόθεσμη αίτηση δεν θα γίνει δεκτή για τους σκοπούς του εργαστηρίου. Επωφεληθείτε με 10% έκπτωση στα τέλη εγγραφής/ανανέωσης μέχρι τέλη Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΣΨΚ στην καρτέλα Πληρωμές.**

Στην τιμή περιλαμβάνεται καφές και ελαφριά σνακ.

Προτεινόμενο πρόγραμμα (σε περίπτωση αλλαγής προγράμματος, θα ενημερωθείτε εγκαίρως):

Σάββατο, 28/03/2020
09:00-9:30 Προσέλευση – Εγγραφές
09:30-11:30 Οριακή/ Μεταιχμιακή Διαταραχή Προσωπικότητα και Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία Βασικές αρχές της ΔΣΘ
11:30-11:45 Διάλειμμα
11:45-13:45 Δομή της ΔΣΘ και ατομική ψυχοθεραπεία Δεξιότητες
13:45-14:00 Διάλειμμα
14:00-15:00 Ομάδα των θεραπευτών/ Στρατηγικές Ανάλυση αλυσίδας και περίπτωσης

Βρείτε την αίτηση εγγραφής και πληροφορίες εγγραφής εδώ:

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.