Ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου στηρίζει την 19η Ετήσια Εβδομάδα Ρευματοπαθειών 3-12 Μαΐου 2019, Μην Αργείς, Συνδέσου Τώρα: Ώρα για Εργασία

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου διοργανώνει για 19η συνεχή χρονιά την Ετήσια Εβδομάδα Ενημέρωσης για τις Ρευματικές και Μυοσκελετικές Παθήσεις, στη διάρκεια της οποίας γίνεται έντονη εκστρατεία διαφώτισης και ενημέρωσης του κοινού για τις Ρευματικές παθήσεις και πραγματοποιούνται ιατρικές διαλέξεις για την ενημέρωση και εκπαίδευση των Κύπριων Ρευματοπαθών. Η φετινή εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στις 3-12 Μαΐου 2019 με κύριο θέμα «Don’t Delay, Connect Today: Time 2 Work – Μην Αργείς, Συνδέσου Τώρα: Ώρα για Εργασία.

Σκοποί:

  1. Ενημέρωση του κοινού για την ικανότητα των ατόμων με ρευματοπάθειες να εργαστούν όταν τους δοθούν τα κατάλληλα εφόδια και τα οφέλη για το άτομο και την κοινωνία.
  2. Συνεργασία με τους εμπλεκόμενους για να εφαρμόσουν πολιτικές που να υποβοηθούν τα άτομα να εργαστούν.
  3. Ενδυνάμωση και Εκπαίδευση των ρευματοπαθών για να παραμείνουν ή να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Δράσεις:

  1. Δημοσιογραφική διάσκεψη Παρασκευή 3 Μαΐου 2019
  2. Δημιουργία της Λευκής Βίβλου ή Μανιφέστου Εργασίας
  3. Εκδήλωση «Κολυμπώ για τον Συνάνθρωπο μου» στις 10:00, Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού, Κυριακή 5 Μαΐου 2019
  4. Διοργάνωση εργαστηρίων από τις διάφορες ομάδες
    a. Αγκυλοποιητική Σπονδηλοαθριτιδα Σάββατο 4 Μαΐου 2019 – Λεμεσό
    b. Οστεοαρθρίτιδα Τετάρτη 8 Μαΐου 2019
    c. Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος Παρασκευή 10 Μαΐου 2019
    d. Ινομυαλγία Κυριακή 12 Μαΐου 2019
  5. Διοργάνωση Ημερίδας για τη συζήτηση του θέματος της εβδομάδας Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
  6. Πορεία με Ομπρέλες Σάββατο 11 Μαΐου 2019
    • Κρατώντας μωβ ομπρέλες οι ρευματοπαθείς και φίλοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης για αύξηση της ευαισθητοποίησης για τις ρευματικές παθήσεις και τη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας που θα επιτρέψουν στα άτομα να εργάζονται και να παραμείνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.
    • Διοργάνωση μαραθωνίου με τη συνεργασία του σωματείου δρομέων Περικλής Δημητρίου Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.