Ορεινή πεζοπορία #BeActive2018

Η ορεινή πεζοπορία ή άπλα περπάτημα στο βουνό είναι δραστηριότητα όπου τα πλείστα άτομα (οικογένειες με παιδιά, νεαρά άτομα και ενήλικες) μπορούν να κάνουν. Συμβάλλει σημαντικά στη φυσική και ψυχική κατάσταση, και ευεξία των ατόμων ενεργοποιώντας όλο το σώμα και τις αισθήσεις.

Σκοπός της δράσης μας στα πλαίσια του #BeActive είναι με μια επιλεγμένη διαδρομή να φέρουμε άτομα όλων των ηλικιών σε επαφή με τη φύση για να γνωρίσουν τα πολλαπλά οφέλη της ορεινής πεζοπορίας τα οποία μεταξύ άλλων είναι η σωματική άσκηση, η ψυχική χαλάρωση, η σφαιρική βιωματική γνώση της περιοχής και η κοινωνικοποίηση και αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της ομάδας.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ, το ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΖΩΗΣ οργανώνουν μια εύκολη πορεία για τους πλείστους (παιδιά, οικογένειες, εφήβους, ενήλικες) κοντά στον εκδρομικό χώρο «Λιβάδι του Πασιά» .

Η πορεία θα αρχίσει από τον εκδρομικό χώρο «Λιβάδι του Πασιά» στις 9.15 την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 με μικρό ζέσταμα και θα τελειώσει στον ίδιο χώρο στις 12.30.

Είναι μια πορεία που πιστεύουμε θα εντυπωσιάσει, θα αφήσει στη μνήμη εικόνες ανεπανάληπτες και νέους οπαδούς του «νους υγιής εν σώματι υγιές» μέσω της φυσικής άσκησης. Είναι μια πορεία που προάγει τη φυσική σωματική άσκηση, τη ψυχική υγεία, τη γνωριμία και το σεβασμό της ορεινής φύσης. Ο καθένας θα μπορεί να απολαύσει την ομορφιά του βουνού, που αρχίζει εκεί που τελειώνουν οι δρόμοι της Κύπρου μας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της εκδήλωσης: https://www.beactive.cy/activities/ewos-23-30-2018/oreinh-pezoporia.html

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.