Ζωντανή μετάδοση Διαδικτυακού Σεμιναρίου: “Η εποχή μετά από την καραντίνα COVID-19: Οδηγός για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα”

Ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει τη ζωντανή μετάδοση διαδικτυακού σεμιναρίου “Η εποχή μετά από την καραντίνα COVID-19: Οδηγός για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.”

Τετάρτη 20|05|2020, 18:00
Link: Join Microsoft Teams Meeting

(Για να συνδεθείτε πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το Microsoft teams. Η εφαρμογή είναι δωρεάν)

Περίληψη:
Το ενημερωτικό σεμινάριο στόχο έχει να συζητήσει την ανάγκη του οικογενειακού συστήματος και των ατόμων για προσαρμογή στα νέα δεδομένα που προκύπτουν κατά την περίοδο μετά την καραντίνα λόγω COVID-19. Οι διεργασίες προσαρμογής θα συζητηθούν στο πλαίσιο της θεωρίας Ψυχικής Ανθεκτικότητας των οικογενειακών συστημάτων και στο πλαίσιο της θεωρίας Αποδοχής και Δέσμευσης για ενίσχυση των ατομικών προσπαθειών για προσαρμογή. Θα δοθούν πρακτικές εισηγήσεις για άτομα και οικογένειες με παιδιά με στόχο την ομαλότερη μετάβαση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα ζωής και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θα προκύψουν ως φυσικό επακόλουθο. 

Στόχοι:
Α. Κατανόηση και διαχείριση της συμπεριφοράς των παιδιών και διευκόλυνση της προσαρμογής του οικογενειακού συστήματος από την οπτική της ψυχικής ανθεκτικότητας
Β. Αποτελεσματικές στάσεις για μια παραγωγική και ευχάριστη νέα ρουτίνα
Γ. Σημασία και αξία διαπροσωπικών σχέσεων κατά τη διάρκεια της περίεργης περιόδου μετά την COVID-19 περίοδο

Ομιλητές:
Άντρη Αναστασίου, MA,, Σχολική/ Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου
Γεωργία Φράγκου, MSc, Κλινική Ψυχολόγος, Λειτουργός Κέντρου Φοιτητικής Ανάπτυξης ΤΕΠΑΚ

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.