Εργαστήριο: «Εκπαίδευση στη Νευροψυχολογική αξιολόγηση»

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018
9:00 – 15:30
Πανεπιστήμιο Κύπρου
Κτήριο: ΧΩΔ02 | Αίθουσα 015

Περιγραφή:

Το εργαστήριο θα παρουσιάσει με ζωντανά παραδείγματα και εφαρμογές τις διαφορές μεταξύ των WISC-III και WISC-V και πως μπορούν τα αποτελέσματα του νέου αυτού τεστ να συνδυαστούν με άλλες νευροψυχολογικές μετρήσεις στις αξιολογήσεις παιδιών.

Θα παρουσιαστούν μελέτες ατομικών περιπτώσεων και θα συζητηθεί πως οι δείκτες (σε σύγκριση με τις κλίμακες) WISC-V προσφέρουν πολλές παραπάνω ωφέλιμες γνωστικές πληροφορίες για τους αξιολογούμενους και τα προφίλ τους.

WISC-V
TRAIL MAKING TEST
REY COMPLEX FIGURE TEST
RAVLT-C

Εισηγητής:
Μάριος Κωνσταντίνου, PhD, Κλινικός Ψυχολόγος (Ειδικευμένος στην Κλινική Παιδο-Νευροψυχολογία)
Ο Καθηγητής Δρ. Μάριος Κωνσταντίνου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Άλμπανυ, Νέα Υόρκη, το 2004. Είναι εγγεγραμμένος κλινικός ψυχολόγος με ειδικότητα στην κλινική νευροψυχολογία παιδιών και εφήβων και δικανικά θέματα. Διετέλεσε κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Νομικής για 5 έτη στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας ενώ πρόσφατα εργάστηκε στο δημόσιο για εννέα μήνες ως Ανώτερος Λειτουργός Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Συνεχίζει ως Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με ερευνητικά ενδιαφέροντα γύρω από την νευροψυχολογική και δικανική εκτίμηση και την νευροψυχολογική λειτουργία παιδιών και εφήβων με νευρολογικές και νευραναπτυξιακές διαταραχές.

Σε ποιους απευθύνεται το εργαστήριο:
● Εφαρμοσμένους Ειδικούς Ψυχολόγους
● Μεταπτυχιακούς φοιτητές εφαρμοσμένων προγραμμάτων Ψυχολογίας

Προϋπόθεση: οι συμμετέχοντες να έχουν σχετική εκπαίδευση στη χορήγηση του WISC-III

Συμμετοχή: Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο εργαστήριο είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 11 Ιουλίου 2018 (ακολουθεί Φόρμα Εγγραφής).

Χώρος: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αγλαντζιά (η αίθουσα θα ανακοινωθεί αργότερα)

Κόστος:
Μη τακτικά μέλη του ΣΨΚ: 50 ευρώ
Τακτικά Μέλη του ΣΨΚ: 60 ευρώ
Μη μέλη του ΣΨΚ**: 90 Ευρώ
** Για όσα μη μέλη, θα ήθελα να εγγραφούν στον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου, η καταληκτική ημερομηνία για παραλαβή της αίτησης είναι 10 Ιουλίου 2018. Οποιαδήποτε εκπρόθεσμη αίτηση δεν θα γίνει δεκτή για τους σκοπούς του εργαστηρίου.**

Στην τιμή περιλαμβάνεται καφές και ελαφριά σνακ. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου.

Πρόγραμμα:

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018, 9:00 – 15:30
9:00 – 9:30 Καλωσόρισμα – Διευθέτηση εκκρεμοτήτων από εγγραφές
9:30 – 11:00 Διαφορές μεταξύ WISC-III και WISC-V. Κλίμακες Vs. Δεικτες
11:00 – 11:15 Διάλειμμα
11:15 – 12:45 Νευροψυχολογία και WISC-V. Συνδυασμός του τεστ με άλλα Νευροψυχολογικά Εργαλεία
12:45 – 13:30 Διάλειμμα
13:30 – 15:30 Προφίλ και Μελέτη Νευροψυχολογικών Ατομικών Περιπτώσεων

Εγγραφή:
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι 11 Ιουλίου 2018, αποστέλλοντας την αίτηση και τη πληρωμή.

Η αίτηση ακολουθεί πιο κάτω. Αν δεν μπορείτε και κάποιο λόγο να τη συμπληρώσετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με το school@cypsa.org.cy ώστε να προμηθευτείτε την αίτηση σε έντυπη μορφή.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω τραπεζικής μεταφοράς ή μέσω πιστωτικής κάρτας (PayPal) και παρακαλείστε όπως σημειώσετε στη πληρωμή:
α) το όνομα σας και β) Νευροψυχολογία

PayPal: Ηλεκτρονική Πληρωμή

Τραπεζική Κατάθεση ή Μεταφορά:

Bank of Cyprus
Account Name: SYNDESMOS PSYCHOLOGON KYPROY
Account Number: 357013709268
SWIFT BIC: BCYPCY2N
IBAN: CY74002001950000357013709268

 

Αίτηση Εγγραφής:

1-2 εργάσιμες ημέρες μετά την αποστολή της αίτησης θα λάβετε επιβεβαίωση. Σε διαφορετική περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μας για έλεγχο της εγγραφής σας.

[ninja_form id=2]

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.