Εορτασμός 40 χρόνια Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου στη Δημοσιογραφική Εστία, η εκδήλωση του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου για τον εορτασμό των 40 χρόνων από τη δημιουργία του.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Δρ Δέσπω Λεωνίδου, Κλινική Ψυχολόγος και μετέφερε τις ένθερμες ευχές του Υπουργού αλλά και τόνισε τη στήριξη του Υπουργείου στις εργασίες του Συνδέσμου Ψυχολόγων. Η κ. Λυγία Πούλλου και ο Δρ Χαράλαμπος Τζιόγκουρος μετέφεραν μέσα από τους χαιρετισμούς τους μια ιστορική αναδρομή της δημιουργίας αλλά και των δράσεων των πρώτων χρόνων λειτουργίας του Συνδέσμου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την πολύτιμη προσφορά τους στον Σύνδεσμο, αλλά και στην επιστήμη της ψυχολογίας, το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτιζόταν από την κ. Λυγία Πούλλου, η οποία διετέλεσε πρόεδρος, τον Δρ Χαράλαμπο Τζιόγκουρο, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος, την κ. Άννα Πετρίδου, η οποία διετέλεσε γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Δρ Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος διετέλεσε ταμίας και τον Δρ Κώστα Κοιρανίδη, ο οποίος διετέλεσε μέλος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους και φίλους οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και τίμησαν μαζί μας την ιστορία του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου.

Ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου είναι το πρώτο επαγγελματικό σωματείο για ψυχολόγους με έτος δημιουργίας το 1980. Στα 40 χρόνια λειτουργίας του έχει μέλη του εγγεγραμμένους ψυχολόγους όλων των ειδικοτήτων, φοιτητές ψυχολογίας και ερευνητές ψυχολογίας. Κάποια από τα σημαντικά ορόσημα στα οποία έχει συμβάλλει είναι η δημιουργία του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων, η ανάπτυξη Κώδικα Δεοντολογίας για ψυχολόγους, αλλά και η κατοχύρωση του επαγγέλματος μέσω της προώθησης νομοθεσίας. Επιπρόσθετα, συμβάλει μέχρι και σήμερα στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ψυχικά νοσούντων, αλλά και στο δικαίωμα της πρόσβασης στην ψυχική υγεία μέσα από τη συμμετοχή του σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και δημόσιες διαβουλεύσεις.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες.

Τέλος ανακοίνωσης.

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.