Διαδικτυακά Ενημερωτικά Σεμινάρια του ΣΨΚ σχετικά με τον COVID-19 και διαχείριση συναισθηματικών δυσκολιών

Μέσα στην κρίση που όλοι βιώνουμε, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου θεωρεί πολύ σημαντική την χρήση της ψυχολογικής γνώσης των μελών του με σκοπό την παροχή βοήθειας και στήριξης προς την κοινότητα.

Για αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο δημιούργησε ένα πακέτο ενημερωτικών σεμιναρίων, τα οποία δημιουργήθηκαν από μέλη του ΣΨΚ, σε μορφή βιντεοσκοπημένων παρουσιάσεων αναφορικά με την ψυχολογική διαχείριση, αντιμετώπιση και πρόληψη των συναισθηματικών δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν αυτή την περίοδο. Τα ενημερωτικά σεμινάρια διατίθενται διαδικτυακά μόνο από την ιστοσελίδα του ΣΨΚ, η πρόσβαση σε αυτά θα είναι δωρεάν για όλους και οι θεματικές τους απευθύνονται στις πιο κάτω ομάδες:
1) Φοιτητές και άλλοι νέοι,
2) Οικογένειες, και
3) Επαγγελματίες Υγείας (ειδικά στην πρώτη γραμμή).

Το πακέτο ενημερωτικών σεμιναρίων θα ανανεώνεται όποτε είναι διαθέσιμα καινούργια σεμινάρια.

Για φοιτητές και άλλους νέους:

Για οικογένειες:

  • Πως στηρίζουμε τα παιδιά μας σε περιόδους κρίσης.
    Εισηγήτριες: Χριστίνα Αρχοντούς, MSc, Σχολική Ψυχολόγος & Άντρεα Μακρή, ΜΑ, Σχολική Ψυχολόγος
  • 8 Οικογενειακές προκλήσεις του #μενουμεσπιτι.
    Εισηγήτριες: Γεωργία Φράγκου, MA, Κλινική Ψυχολόγος, Λειτουργός Κέντρου Φοιτητικής Ανάπτυξης ΤΕΠΑΚ & Εβίτα Κατσιμίχα, MA, MPhil, Σχολική Ψυχολόγος, Αντιπρόεδρος του ΣΨΚ.
    Το πιο πάνω σεμινάριο είναι μια συνεργασία του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου μεταδόθηκε ζωντανά ανοιχτή προς το κοινό.

Για επαγγελματίες υγείας:

Για όλες τις ομάδες:

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.