ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

—————————————————————————————————————————————-

Πέμπτη 26|05|2022 & Παρασκευή 27|05|2022

9:00 πμ – 12:00 μμ

Τοποθεσία: APC Audit Tax Advisory Ltd,

CITY FORUM: Φλωρίνης 11, 6ος όροφος (έναντι ξενοδοχείο Cleopatra), 1065, Λευκωσία

Ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου, σε συνεργασία με την εταιρεία APC Audit Tax Advisory Ltd, διοργανώνει διήμερη εξειδικευμένη κατάρτιση με τίτλο «Προσωπικός Οικονομικός Προγραμματισμός» με εισηγητές τους κα Αθηνά Κωνσταντίνου, κα Βασιλεία Πολυκάρπου, και κο Ιωακείμ Θρασυβούλου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26/05/2022 και την Παρασκευή 27/05/2022 και υπολογίζεται να έχει συνολική διάρκεια 6 ώρες. Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν ειδικοί ψυχολόγοι και προσφέρεται αποκλειστικά για τα μέλη του ΣΨΚ.

Περιγραφή:

Στόχος: Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και ασταθές οικονομικό περιβάλλον, δημιουργείται η ανάγκη ορθού προσωπικού οικονομικού προγραμματισμού για αντιμετώπιση των προκλήσεων που συναντά κάθε άτομο σε όλα τα στάδια της ζωής του. Η μετάβαση στην επαγγελματική ζωή, η δημιουργία οικογένειας με εξαρτώμενα ατόμα, καθώς και η συνταξιοδότηση, απαιτούν την αποτελεσματική διαχείριση των εσόδων, εξόδων, υποχρεώσεων και περιουσιακών στοιχείων κάθε ατόμου, καθώς και την πιθανότητα επενδύσεων. Το κάθε άτομο καλείται να γνωρίζει βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες που αφορούν ανάμεσα σε άλλα, τραπεζικές συναλλαγές, δανεισμό, ασφάλειες, επενδύσεις και τους κινδύνους που εγκυμονούν, καθώς και τις σχετικές φορολογικές πληροφορίες σε μια προσπάθεια μακροπρόθεσμης οικονομικής διασφάλισης. Το σεμινάριο θα είναι στα Ελληνικά.

 Οι συμμετέχοντες μέσα από θεωρητικές παρουσιάσεις και βιωματικές ασκήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να:

  • αναγνωρίσουν τη σημαντικότητα και τα οφέλη του καθορισμού οικονομικών στόχων
  • προσδιορίσουν πολλαπλά κανάλια εσόδων
  • κατανοήσουν έννοιες του τραπεζικού συστήματος και βασικές αρχές και είδη επενδύσεων
  • θέσουν οικονομικούς στόχους και προτεραιότητες
  • εντοπίσουν και να διαφοροποιήσουν τις ανάγκες από τις επιθυμίες τους
  • δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό προϋπολογισμό 
  • να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από θέματα μελλοντικής οικονομικής διασφάλισης πέραν του επαγγελματικού τομέα

Εισηγητές:

Αθηνά Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον οικονομικό τομέα, η Αθηνά είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στη Λογιστική και το Επιχειρηματικό Δίκαιο, από το Bernard M. Baruch School of Business του City University της Νέας Υόρκης. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στα Συστήματα Υπολογιστών από την ίδια σχολή. Είναι Ορκωτός Λογιστής με άδεια από τη Νέα Υόρκη και είναι μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Διαθέτει επίσης πιστοποίηση Chartered Global Management, πιστοποίηση Εκπαιδευτή Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης από το Εθνικό Συμβούλιο Financial Educators των ΗΠΑ και είναι μέλος του Sports Financial Advisers Association, του British Association of Sport and Law και του International Wealth Planners Association. Επιπρόσθετα, η Αθηνά είναι και μέλος της ACAMS (Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists).

Η Αθηνά έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε διεθνές επίπεδο στους τομείς της χρηματοοικονομικής και επιχειρηματικής συμβουλευτικής. Επίσης, με την ίδρυση του APC Sports Financial Literacy Academy, πριν από πέντε χρόνια, η Αθηνά σχεδιάζει και υλοποιεί μαθήματα χρηματοοικονομικής φύσεως σε αθλητικές ακαδημίες, αθλητικούς συλλόγους και άλλους οργανισμούς παγκοσμίως.

Ιωακείμ Θρασυβούλου, Διευθυντής

Ο Ιωακειμ είναι μέλος του Συνδέσμου Ορκωτών Λογιστών (FCCA), μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Φορολογικού Προγραμματισμού (International Tax Planning Association).

Ο Ιωακείμ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της APC Audit Tax Advisory Ltd και ειδικεύεται  στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα άμεσης και έμμεσης φορολογίας σε επιχειρηματίες και άτομα αναφορικά με τα περιουσιακά τους στοιχεία, σε πολυεθνικές εταιρείες και κάποιους από τους μεγαλύτερους τοπικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FS), της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (IP) και του Διεθνούς Εμπορίου.

Βασιλεία Πολυκάρπου, Ανώτερη Σύμβουλος

Η Βασιλεία είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών (BSc) από το Πανεπιστήμιο του Surrey και μεταπτυχιακού στην Πολιτική Υγείας (Health Economics) (MSc) από το London School of Economics and Political Science. Η Βασιλεία κατέχει τη θέση της Ανώτερης Συμβούλου, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα διαχείρισης και ανάπτυξης χρηματοοικονομικών δεξιοτήτων και ανθρώπινου δυναμικού. Μέσα από την εμπειρία της στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για διάφορους οργανισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό, η Βασιλεία διαθέτει σφαιρική κατανοήση και δυνατότητα αξιολόγησης και αναγνώρισης των αναπτυξιακών αναγκών του κάθε οργανισμού ξεχωριστά, αποσκοπόντας στην εξατομικευμένη εκπαίδευση και εξέλειξη του προσωπικού. Η εμπειρία της στον τομέα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού σε συνδυασμό με τη συνεχή της ενημέρωση σε θέματα οικονομικής φύσεως, της επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται σε βάθος το θέμα του σεμιναρίου, δίδοντας της τη δυνατότητα να μεταδώσει αυτές τις γνώσεις στους συμμετέχοντες.

Συμμετοχή: Το ειξειδικευμένο σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε Εγγεγραμμένους Ειδικούς Ψυχολόγους – μέλη του ΣΨΚ. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στα 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τοποθεσία: APC Audit Tax Advisory Ltd, CITY FORUM: Φλωρίνης 11, 6ος όροφος (έναντι ξενοδοχείο Cleopatra), 1065, Λευκωσία

Κόστος: Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα €250+ΦΠΑ, αλλά προσφέρεται στην ειδική τιμή των €160 μόνο αποκλειστικά για τα μέλη μας!

Στην τιμή περιλαμβάνεται το υλικό του σεμιναρίου (παρουσιάσεις και προσωπικό workbook ασκήσεων), καφές/τσάι και σνακ. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου.

** Για όσα μη μέλη, θα ήθελαν να εγγραφούν στον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου, η καταληκτική ημερομηνία για παραλαβή της αίτησης είναι 30/04/2022. Οποιαδήποτε εκπρόθεσμη αίτηση δεν θα γίνει δεκτή για τους σκοπούς του εργαστηρίου.**

FB event: https://www.facebook.com/events/499074448577503?ref=newsfeed

Εγγραφή:

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 13/05/2022, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στον ακόλουθο σύνδεσμο και επισυνάπτοντας την απόδειξη εγγραφής σας ΕΔΏ.

Η κράτηση της θέσης θα γίνεται μόνο με την κατάθεση του τέλους εγγραφής.

Οι πληρωμές μπορούν να γίνονται μέσω τραπεζικής μεταφοράς με διευκρίνιση στην κατάθεση α) το όνομα σας και β) Σεμινάριο Προσωπικός Οικονομικός Προγραμματισμός

Bank of Cyprus
Account Name: SYNDESMOS PSYCHOLOGON KYPROY
Account Number: 357013709268
SWIFT BIC: BCYPCY2N
IBAN: CY74002001950000357013709268

Πρόγραμμα:

Πέμπτη, 26/05/2022
8:30πμ-9:00πμΠροσέλευση – Εγγραφές
9:00 πμ–9:30πμΑνάπτυξη οικονομικών δεξιοτήτων για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προσωπικού μακροπρόθεσμου οικονομικού σας πλάνου
9:30 πμ–10:20πμΠροσωπικός Οικονομικός Προγραμματισμός και Διαχείριση Χρημάτων
10:20πμ-10:40πμΔιάλειμμα
10:40πμ-12:00μμΤραπεζικό Σύστημα, Δανεισμός και Διαχείριση Χρέους
Παρασκευή, 27/05/2022
9:00 πμ–10:20πμΑσφάλιση και Κίνδυνος
10:20πμ-10:40πμΔιάλειμμα
10:40πμ-11:30πμΕπενδύσεις και Μακροπρόθεσμη Ανάπτυξη Χαρτοφυλακίων Περιουσιακών Στοιχείων
11:30πμ-12:00μμΟικονομικό και Επιχειρηματικό Περιβάλλον: Εισαγωγή στο Φορολογικό Σύστημα