ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ψυχολόγων (European Federation of Psychologists Associations – EFPA) στη Μόσχα, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου, Δρ Ελένη Καραγιάννη, επανεκλέγηκε ως μέλος στo Εκτελεστικό Συμβούλιο (Executive Council) του οργανισμού.

Αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία για την Ελένη Καραγιάννη σε μια τιμητική θέση στην Ευρωπαϊκή Ψυχολογική κοινότητα και η τιμή ανήκει τόσο στην ίδια, όσο και στον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου και το μικρό νησί μας.

Το νεοεκλεγέν Εκτελεστικό Συμβούλιο αποτελείται επίσης από τους Christoph Steinebach (Γερμανία) – Πρόεδρος, Ole Tunold (Νορβηγία) – Γενικός Γραμματέας, Nicola Gale (ΗΒ) – Ταμείας, και μέλη Koen Lowet (Βέλγιο), Anna Leybina (Ρωσσία), και Josip Lopizic (Κροατία).

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδέσμων Ψυχολόγων (EFPA);

Αποτελεί το επίσημο θεσμικό όργανο της Ψυχολογίας στην Ευρώπη, αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και έχει κάτω από την ομπρέλα της 38 ψυχολογικές εταιρείες-μέλη της Ευρώπης που εκπροσωπούν πέραν των 350 000 ψυχολόγων. Στόχος της είναι η προαγωγή της Ψυχολογίας ως επάγγελμα και ως επιστήμης στην Ευρώπη και σε ολόκληρο το κόσμο. Ταυτόχρονα, παρέχει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό στην Ψυχολογία (European Certificate in Psychology – EuroPsy) το οποίο καθορίζει τα κριτήρια της επάρκειας του σύγχρονου Ευρωπαίου Επαγγελματία Ψυχολόγου σχετικά με την ακαδημαϊκή του εκπαίδευση και την επαγγελματική του κατάρτιση.

Ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου είναι ο σύνδεσμος-μέλος που εκπροσωπεί την Κύπρο στην EFPA από το 1995 ως πλήρες μέλος, καθώς συμμετέχει στις δραστηριότητες της, όπως συνέδρια, ομάδες εργασίας και άσκηση πολιτικής σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από αριστερά στα δεξιά: Koen Lowet, Christoph Steinebach, Nicola Gale, Josip Lopizic, Ole Tunold (λείπει η Ελένη Καραγιάννη)

Τέλος ανακοίνωσης.