Διαδικτυακό Σεμινάριο “Σπουδές στην ψυχολογία: Νομοθεσία, επιλογή μεταπυχιακών σπουδών και αγορά εργασίας”

Η Επιτροπή Επαγγέλματος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα

Σπουδές στην ψυχολογία:
Νομοθεσία, επιλογή μεταπτυχιακών σπουδών και αγορά εργασίας

24 Μαΐου 2024
18:00-20:00

Διαδικτυακή σύνδεση

15-05-2024 Επίσημη ανακοίνωση!

Η Επιτροπή Επαγγέλματος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ- Νομοθεσία, Επιλογή Μεταπτυχιακών Σπουδών και Αγορά Εργασίας» με εισηγήτριες τις Δρ. Μαρία Πετρίδου, Κλινική Ψυχολόγο και Δρ. Χαρά Α. Δημητρίου Σχολική Ψυχολόγο/ Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24  Μαΐου 2024 και υπολογίζεται να έχει συνολική διάρκεια 2 ώρες. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Γονείς/Κηδεμονές και άλλοι ενδιαφερόμενοι/άλλες ενδιαφερόμενες για σπουδές στη Ψυχολογία. 

Περιγραφή 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με α) τη Νομοθεσία στην Κύπρο για την εξάσκηση του επαγγέλματος στη Ψυχολογία, β) τα Κριτήρια για επιλογή Μεταπτυχιακών Σπουδών, γ) τα Πλαίσια Εργοδότησης. Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με στόχο να απαντηθούν ερωτήματα/απορίες.

Εισηγήτριες: 

H Δρ Μαρία Πετρίδου, Κλινική Ψυχολόγος, είναι Λέκτορας Κλινικής Ψυχολογίας στη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των νευροψυχοβιολογικών παραγόντων που συνδέονται με την ανάπτυξη άγχους, παραβατικής, αντικοινωνικής συμπεριφοράς, και ενσυναίσθησης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και στην παραβατική συμπεριφορά εφήβων. Παράλληλα, συμμετέχει στην ανάπτυξη βιωματικών εργαστηρίων στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και μείωση του στίγματος των κρατουμένων σε συνεργασία με το τμήμα Κυπριακών Φυλακών. Είναι εκλεγμένο μέλος των νεαρών ερευνητών του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για τη μελέτη της εφηβείας (ΕΑRA). Η προώθηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου, αλλά και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας βρίσκεται υψηλά στις αξίες της. Για αυτό το λόγο είναι εκλεγμένο μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και δραστηριοποιείται στη συγγραφή άρθρων και στην παροχή εκπαιδευτικών σεμιναρίων (workshops) στην κοινότητα.

Η Δρ Χαρά Α. Δημητρίου, είναι εγγεγραμμένη Σχολική/Εκπαιδευτική Ψυχολόγος (Αρ. Άδειας 230) από το 2012 και διαθέτει Διδακτορικό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου (2018, Αρ. Εγγραφής 542). Στα πλαίσια των σπουδών της έχει επίσης ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (University College London, 2013). Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ψυχολόγου Κύπρου, στο οποίο συμμετέχει από το 2018. Εργάζεται ως Ειδικός Επιστήμονας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συνδυάζουν θέματα Σχολικής και 

Κλινικής Ψυχολογίας στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας. Πιο συγκεκριμένα, επικεντρώνεται στη μελέτη των προβλημάτων συμπεριφοράς που παρουσιάζουν παιδιά και έφηβοι, και την εφαρμογή ερευνητικά υποστηριζόμενων πρακτικών πρόληψης και αντιμετώπισης των συμπεριφορών αυτών καθώς και του εκφοβισμού. Τα τελευταία τρία χρόνια συνεργάζεται με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας με στόχο την κατανόηση του φαινομένου της βίας στα σχολεία και την ανάπτυξη κατάλληλων προγραμμάτων παρέμβασης, καθώς και με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου για την ανάπτυξη δράσεων πρόληψης στο πλαίσιο του σχολείου. Η Δρ Δημητρίου συνεργάζεται επίσης με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο πλαίσιο διδασκαλίας μαθημάτων σχετικών με τα ενδιαφέροντά της στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σχολικής και Κλινικής Ψυχολογίας.  

Κόστος Συμμετοχής/Εισφορά: €5 ανά επαγγελματία/οικογένεια

Πληρωμή μέσω Τραπεζικής Μεταφοράς

Bank of Cyprus
Account Name: SYNDESMOS PSYCHOLOGON KYPROY
Account Number: 357013709268
SWIFT BIC: BCYPCY2N
IBAN: CY74002001950000357013709268

Απαραίτητη η εγγραφή εκ των προτέρων: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJFcoqLUWBldJm-mMD0DhJ8AnLWalnc9shRNd67VX3eLdSag/viewform?usp=sf_link

Τo link για τη συνάντηση θα σας σταλθεί με email μετά την εγγραφή σας 

Επικοινωνία: email: community@cypsa.org.cy τηλ: 7000 1260

  Παρασκευή, 24/05/2024
18:00-18:10Προσέλευση- Έλεγχος Εγγραφής
18:15-18:30Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του ΣΨΚ Δρ. Εβίτα Κατσιμίχα
18:30-19:00Εισαγωγή στις Σπουδές στη Ψυχολογία και Κλάδοι Μεταπτυχιακών ΣπουδώνΔρ. Χαρά Α. Δημητρίου
19:00-19:30Νομοθετικό Πλαίσιο και Ευκαιρίες ΕργοδότησηςΔρ. Μαρία Πετρίδου 
19:30-20:00Q & A

10-05-2024 Save the Date!

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα!
Μέχρι τότε, μείνετε ΣΥΝΔΕδεμένοι!

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.