Διαβήτης και Παιδί

Ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Διαβητικό Σύνδεσμο διοργανώνει την διάλεξη

“Διαβήτης και Παιδί”

Ημερομηνία: 16|05|2019

Ώρα: 18:00

Χώρος: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Αίθουσα UNESCO

Η παρουσίαση αφορά επαγγελματίες ψυχικής υγείας και φοιτητές (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές ψυχικής υγείας, παιδοψυχίατρους, κοκ), οι οποίοι ασχολούνται με παιδικό πληθυσμό που πάσχει από ζακχαρώδη διαβήτη.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση από τον Παγκύπριο Διαβητικό Σύνδεσμο για τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις του διαβήτη στα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Στο σεμινάριο θα δoθεί ενημερωτικό υλικό στους συμμετέχοντες σχετικά με τον ζακχαρώδη διαβήτη από τον Παγκύπριο Διαβητικό Σύνδεσμο και θα γίνει παρουσίαση με τον Προσομοιωτή Αισθήματος Υπογλυκαιμίας (θολή
όραση-ζαλάδα-αστάθεια στο περπάτημα, τρέμουλο χεριών), ο οποίος παρέχεται από την εταιρεία MSD Cyprus.

Για σκοπούς οργάνωσης του υλικού παρακαλώ στείλτε τη δήλωση ενδιαφέροντος σας μέχρι την Παρασκευή 10 Μαϊου 2019 στο secretary@cypsa.org.cy.

Σύντομο βιογραφικό ομιλητή:Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Κρήτης στο παράρτημα Σητείας, λαμβάνοντας τον τίτλο του Διατροφολόγου-Διαιτολόγου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών αποκτώντας Μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Διατροφολογία. Από το 2018 έχει εγγραφεί στο  Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για απόκτηση Διδακτορικού τίτλου. Ο Δημήτρης εξασκεί το επάγγελμα του Κλινικού Διαιτολόγου-Διατροφολόγου διατηρώντας ιδιωτικό γραφείο. Είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο τμήμα Διαιτολογίας. Παράλληλα είναι συνεργάτης του Πα.Συ.Κα.Φ και του Παγκύπριου Διαβητικού Συνδέσμου.

Η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων είναι υπό ενεργή ανάπτυξη κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αν εντοπίσετε δυσκολίες στη χρήση ή προβλήματα, ενημερώστε μας στο info@cypsa.org.cy.